دکتر محمد مهدی نژاد با اشاره به اینکه ضد انقلاب چهار هدف کلی برای کشورداشت بیان کرد: براندازی و تجزیه کشور ، خستگی مردم و عدم علاقه آنها به اسلام به خصوص در نسل جوان ، اعتقاد عمیق به ضعف و ناتوانی حکومت و بی انضباطی و بی نظمی نهاد های مرتبط با هم و حمایت کشورهای استکباری از این گروه های مخالف انقلاب و تجزیه طلب جزواین هدف ها بود .
وی با طرح این سوال که مردم چگونه و با چه انگیزه ای در صحنه حاضر شدند گفت : مطمئنا به عشق اسلام ، انقلاب ، رهبری و حمایت از آنها و حمایت از یکپارچگی کشور و وحدت و سرکوبی دشمنان داخلی و خارجی بود.
وی با تاکید بر اینکه اگرمی خواهیم برای آینده درس بگیریم باید شرایط آن زمان را بررسی کرده با شرایط امروز تطبیق دهیم بیان کرد :باید با شناخت مشکلات امروز آگاهی از نگاه دشمن به مبارزه با مشکلات بپردازیم.
مهدی نژاد مشکلات کشور را به چهار منشا اصلی تقسیم کرد وگفت: مشکلات طبیعی که در همه جای دنیا وجود دارد ، یک سری مشکلات خودساخته که ناشی از سوئ مدیریت ، مشکلات ناشی از رشد و پیشرفت و مشکلات دشمن ساخته که همه انها را می شناسند .
وی اصلاح سبک زندگی اسلامی ایرانی، شناسایی فرصتها و پتانسیلها منطقه ای دوراهکار کلی برای پاسخگویی وحل این مسایل دانست و تصریح کرد : وقتی یک دانشمند آلمانی با شناسایی خواص سمغ گیاه گون می تواند درآمدی نیم درآمد قیمت نفت به دست بیاورد چرا ما با این همه امکانات محیطی و فیزیکی نمی توانیم ؟ چون ما تلاش انها را نداریم ، ما نیم آنها تلاش و کوشش وزحمت نمی کشیم.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه تلاش ما برای ایجاد فرصتهای جدید باید مضاعف شود بیان کرد : تاریخچه آمل یک فرصت است ، جمعیت فعال و جوان و تحصیل کرده در این شهر یک فرصت است ، وقتی یک دانشگاهی مانند این دانشگاه هشت هزار دانشجو در خود دارد یعنی هشت هزار فرصت دارد که به جامعه تحویل دهد.
مهدی نژاد با تاکید براینکه ششم بهمن درسی هایی دارد که به عنوان سرمایه آینده باید از آن استفاده کنیم اظهار کرد : من سه نکته مهم را از این واقعه برداشت کردم ، وحدت و همدلی مردمی با یک محوریت به نام رهبری . چون وحدت بدون رهبری صورت نمی گیرد، داشتن اراده پیروزی در غلبه بر مشکلات با تحمل سختیها برای رسیدن به هدف و در نهایت خشنود نبودن به دشمن . اگر قرار باشد من دل به کمک و حمایت دشمن بنشینیم مطمئن باشید به جایی نخواهیم رسید.