حماسه ی دلیر مردان آمل

بایگانی

تاریخ انتشار سال 1379، تدوین گر مهدی خانی ، دارای مقدمه و در 8 فصل تدوین شده است.

این کتاب در 224 صفحه تنظیم شده است.

ناشر این کتاب: مرکز مطالعات و پژوهش های ارتش بیست میلیونی وابسته به نیروی مقاومت بسیج است.

مقدمه کتاب به انقلاب های فرانسه و روسیه و نقش و حضور مردم در تشکیل هر انقلاب پرداخته و سپس به حادثه ششم بهمن و حوادث آن می پردازد.

فصل اول کتاب در مورد ضرورت دفاع مردمی است که ضرورت و اهمیت نقش مردم از دیدگاه آیات، روایات بیان شده و همچنین مفهوم دفاع مردمی و ضرورت حضور نیروهای مردمی در نظام جمهوری اسلامی را به رشته تحریر در آورده است.

فصل دوم آن در مورد تاریخچه شهرستان آمل است که در عنوان های زیر مطالبی آورده است:

ویژگیهای طبیعی استان مازندران و شهرستان آمل، نگاهی به تاریخ آمل،‌ قیامها و نهضت های اسلامی،‌ ساخت اعتقادی،‌ فرهنگی و ساخت اجتماعی.

فصل سوم کتاب اهمیت ژئو استراتژیکی آمل را توضیح داده که شامل ارتفاعات، جنگلها، رودخانه هراز،‌ راه ها و خطوط مواصلاتی (جاده هراز، جاده آمل، بابل، جاده آمل فریدنکنار، جاده آمل چمستان)    است.

فصل چهارم کتاب در مورد اتحادیه کمونیست های ایران می باشد که شامل:

پیدایی مشی مسلحانه در ایران، ماهیت اتحادیه کمونیستهای ایران، فعالیت اتحادیه کمونیستهای ایران، تشکیلات و سازمان اتحادیه کمونیستهای ایران می باشد.

 

 

فصل پنجم کتاب در مورد حوادث قبل از ششم بهمن آمل است که در مورد اتحادیه کمونیستهای ایران و جریان جنگل، تشکیل مجاهدین خلق بعنوان منافقین و خط مشی آنها و اهداف حمله به آمل را در چند هدف بیان داشته و اینکه چرا آمل را برای استقرار خود انتخاب کردند.

در بخش دیگر این فصل سابقه فعالیت ضد انقلاب در کوهستان و جنگل، علت انتخاب جنگل شمال به دلیل وجود دریای خزر- جاده های ارتباطی- نزدیکی به پایتخت، اقدامات سربداران تا 18 آبان، واقعه های 18 آبان و عملیات 22 آبان، درگیری 24 آبان ، 30 آذر و 13دی را به تفصیل آورده است.

فصل ششم در مورد شرح و توصیف درگیری ششم بهمن، چگونگی حرکت از جنگل به سوی شهر،    و اینکه در شب ششم بهمن چه گذشت توضیحاتی داده شد.

فصل هفتم به حوادث پس از درگیری پرداخته که در مورد عقب نشینی دشمن عملیات پاکسازی، برقراری آرامش کامل بین مردم پرداخته است.

در آخر که فصل هشتم کتاب است به دیدگاهها و تحلیلها پرداخته است:

دیدگاههایی از امام خمینی (ره)، آیت ا... جوادی آملی در مورد شهر آمل و همچنین انگیزه های مذهبی مردم و نقش و اهمیت تبلیغات، دفاع همه جانبه مردم که بی سلاح و تجهیزات در مقابل دشمن سرتاپا مسلح مقاومت کردند و در آخر هم اهمیت نظامی واقعه 6 بهمن را در 3 مورد، مورد بررسی قرار گرفته است.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی