حماسه ی دلیر مردان آمل

بایگانی

 به مناسبت فرا رسیدن حماسه اسلامی ششم بهمن ماه 1360 مردم این شهرستان آیین اختتامیه جشنواره خاطره‌نویسی «خاطر‌ه‌های پرشکوه» یادبود 135 شهید جنگل ترور و حماسه برجسته حماسه شش بهمن آمل با عنوان همایش منطقه یاد یاران برگزار شد.

در این همایش بزرگ که به میزبانی شهرستان آمل در سالن همایش‌های اریکه آریایی برگزار شد، مسئولان نظامی کشور، استان مازندران، خانواده‌ شهدا و مردم ولایت‌مدار حضور پرشوری داشتند.

اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران در این مراسم در پیامی اعلام کرد: در روز ششم بهمن سال 60 سندی دیگر از مقاومت دیار علویان شکل گرفته و به ثبت رسید.

در این پیام عنوان شد: در روز ششم بهمن ماه حضور آحاد مردم در میدان دفاع از حریم ارزش‌های انقلاب و مقابله با منافقان سبب شد تا نامی ارزنده همچون هزار سنگر برای مردم این خطه به یادگار ماند و سندی از مقاومت مردم ایران در دیار علویان شکل گیرد. 

همچنین این پیام تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران شاهد حوادث و وقایع گوناگونی است که دشمنان به منظور مقابله با نظام اسلامی تدارک دیدند که یکی از آنها حادثه ششم بهمن سال 60 بود همچنین این رویداد حماسه‌ای ماندگار از حضور مردم ولایت‌مدار آمل در صحنه نبرد حق علیه باطل بوده است.

در این پیام، آمل جزو نخستین شهرهایی اعلام شد که در سال 1357 با اعلام جمهوری و استقلال، ارتباط خود را از رژیم پهلوی قطع کرد و مردم شهر و روستاها کنترل ورود و خروج و تامین امنیت و نظم شهر را توسط هسته‌های مردمی متشکل از جوانان سلحشور شهر و روستاها به عهده گرفتند، یادآور شد: به این ترتیب مردم آمل زودتر از بسیاری از شهرها از دولت طاغوت نجات پیدا کردند.

در بخش دیگر این پیام بیان شد: در ششم بهمن مردم آمل با حرکت حماسی و خودجوش خود بار دیگر درایت خود را در عرصه نبردهای داخلی و از بین بردن توطئه‌های دشمنان نشان دادند و نگذاشتند که منافقان و کمونیست‌ها که در پی تسخیر شهر آمل و به دنبال آن تسخیر شهرهای شمالی کشور بودند به اهداف شوم خود برسند.

در ادامه خاطرنشان شد: در روز شش بهمن ماه حضور آحاد مردم در میدان دفاع از حریم ارزش‌های انقلاب و مقابله با منافقان سبب شد تا نامی ارزنده همچون هزار سنگر برای مردم این خطه به یادگار ماند و سندی از مقاومت مردم ایران در دیار علویان شکل گیرد. 

اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران بیان کرد: مردم غیور آمل در طول چند ساعت هزار سنگر در شهر به پا کردند که به این سبب این شهر نام هزار سنگر گرفت.

در بخش دیگر این پیام آمده است: این واقعه آنقدر مهم بود که رهبر کبیر انقلاب در وصیت‌نامه خود درباره این حماسه اسلامی چنین فرمودند که «من از شهرستان آمل و مردم فداکار آن تشکر می‌کنم و دیدید که مردم آمل چه به روزتان آوردند».

این پیام با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری درباره حماسه آمل ادامه داد: همچنین مقام معظم رهبری می‌فرمایند که نباید اجازه داد که این خاطره‌های پرشکوه، این حوادث بی‌نظیر و تعیین‌کننده تاریخ انقلاب در ذهن‌ها کم‌رنگ شود و نسل جوان ما باید این خاطره‌ها را بشناسد و بتوانند آن را تحلیل کنند و آن را چراغ راه آینده پرماجرای خود و هدف بلند خود قرار دهند.

در ادامه با اشاره به شهادت 40 تن از مردم غیور آمل در این حماسه اسلامی تصریح شد: این اتفاق کوچکی نیست که در یک روز 40 شهید از بهترین عزیزان شهرستان آمل به شهادت رسیدند و با افتخار می‌توان گفت که مردم آمل با این عمل قهرمانانه خود ضمن تقدیم 40 شهید به درگاه خداوند متعال، افتخار ابدی را در پرتو جمهوری اسلامی برای خود و خطه شمال آفریدند.

اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران در پایان با گرامیداشت سی‌ و سومین سالروز حماسه اسلامی ششم بهمن مردم آمل در سال 1360، متذکر شد: امروز و در شرایط کنونی که دشمنان در راستای تهاجم فرهنگی از هر حربه‌ای به منظور آسیب‌رساندن به ارزش‌ها بهره می‌گیرند همگان وظیفه دارند با تبیین ارزنده حماسه‌های ماندگار انقلاب همچون ششم بهمن سال 60 آمل از داشته‌های گران‌قدر خود که می‌تواند نقش بی‌بدیلی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت داشته باشد، دفاع کنند.

حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پیامی به مراسم اختتامیه جشنواره خاطره‌نویسی خاطر‌ه‌های پرشکوه یادبود 135 شهید جنگل ترور و حماسه برجسته حماسه شش بهمن آمل به عنوان همایش منطقه یاد یاران ارسال کرد.

فیروزآبادی در این پیام اظهار داشت: بر مردم ولایت‌مدار آمل در یکی از حساس‌ترین سال‌های عمر نظام اسلامی با مردانگی و غیرت توطئه دشمنان داخلی و خارجی را خنثی کردند.

وی افزود: در آستانه آغاز 36 امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران سلام و درود به روح مطهر بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، شهدای هشت سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، شهدای انقلاب اسلامی استان مازندران و شهدای جنگل شهرستان آمل عرض می‌کنم.

فیروزآبادی عنوان کرد: خاطره مجاهدت و جانفشانی مردان و زنان با بصیرت و ولایت‌مدار آمل در روز شش بهمن 60 و مبارزه با توطئه کثیف و خبیثانه دشمنان انقلاب خوش درخشیدند از حافظه تاریخی ملت ایران پاک نخواهد شد و بدون شک آن مجاهدت‌ها از مصادیق ایثار و پاسداری از ارزش‌های پاک ناب محمدی و دفاع از آرمان‌های سترگ انقلاب و ولایت‌فقیه به شمار می‌رود.

این مسئول با اشاره به اینکه در طلیعه آغاز سی و ششمین بهار انقلاب حماسه شش بهمن آمل باید نقطه عطفی در تاریخ انقلاب نامید، ادامه داد: با مقاومت مردم آن دیار قهرمان‌پرور اجرای توطئه گروه‌های کمونیستی و منافقین پس از ناکامی در تهران و سایر شهرهای ایران در آمل نیز ناکام ماند و سبب تقویت نهال نوپای انقلاب شد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: پاسداشت یکایک حوادث و رویدادهای انقلاب همه ما را بر آن می‌دارد تا با کنکاش و بررسی‌های دقیق حقایق جدیدی از اهداف شیطانی و ضدبشری قدرت‌های استکباری جهان را علیه ایران و انقلاب اسلامی تحمیل کردند، آشکار کرده و بهتر بشناسند.

وی افزود: حضور عزتمندانه و به موقع مردم بصیر، حماسه‌ساز و غیرتمند شهر هزار سنگر برابر گروه‌های معاند ضد انقلاب آنقدر مهم بود که به جرات می‌توان حماسه مردم آمل را هم‌تراز حماسه مردم قم و تبریز قرار داد.

فیروزآبادی یادآور شد: این را مهم و با ارزش بدانید که امام امت در وصیت‌نامه عبادی سیاسی خود دعوت به مجاهدت‌های مردم این دیار فرمودند ما باید از شهر آمل و مردم فداکار آن تشکر کنیم.

این مسئول در پایان اذعان داشت: حماسه جاویدان و ماندگار شش بهمن برگ زرین دیگری در تاریخ پرافتخار انقلاب بوده که باید ابعاد این رویداد به خوبی تدوین شده و به نسل‌های آینده منتقل شود. 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی