حماسه ی دلیر مردان آمل

بایگانی

مؤلف آن علی کردی که در پاییز 1386 توسط انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در 371 صفحه و در چهار بخش تدوین شده است که در ابتدای کتاب مقدمه و پیشگفتار در مورد اتحادیه کمونیست ها و خاستگاه اصلی آن در خارج از کشور، همچنین در مورد گروه سربداران توضیحاتی ارائه شده است.

بخش اول کتاب در مورد اتحادیه ی کمونیست ها از ابتدا تا انقلاب اسلامی است در 3 فصل تدوین شده که فصل اول در مورد اتحادیه ی کمونیست ها و خط مشی چریکی است که به وقایع قیام 15 خرداد 1343 و کودتای 28 مرداد پرداخته تا به واقع 6 بهمن سال 1360 رسیده است.

فصل دوم این بخش در مورد کنفدراسیون و اعضای اتحادیه ی کمونیست ها است که چگونگی عضو شدن در کنفدراسیون را بیان کرده و شماری از اعضای را که در موضوع جنگل فعالیت داشتند اسامیشان آمده به همراه نشریات اتحادیه.

فصل سوم در مورد نکاتی چند درباره ی سازمان در خارج از کشور است که از وحدت دو جریان پویا و انقلابیون کمونیست و همچنین اساسی ترین اشتباه و انحراف اتحادیه کمونیست ها در خارج از کشور مطالبی آمده است.

بخش دوم در مورد اتحادیه ی کمونیست ها بعد از انقلاب اسلامی است که در 14 عنوان زیر مطالبی آورده است:

شورای اول تا شورای چهارم- شرکت در جبهه های جنگ- تصمیم به قیام-  استقرار در جنگل- موقعیت استقرار اتحادیه در جنگل آمل- درگیری های قبل از حمله به آمل- درگیری 22 آبان- تسخیر شهر آمل (واقعه ی 6 بهمن)- دستگیری ها- ارتباط با کشورهای خارجی.

در مورد هر یک از شورای اتحادیه کمونیست ها اینکه در چه تاریخی، در کجا وافراد آن چه کسانی هستند مطالبی آمده است. همچنین در عنوان های این بخش نحوه استقرار در جنگل این که کجا را انتخاب، چگونگی استقرار شان، اعضای اصلی شورای سربداران، تعداد و انواع اسلحه هایی که این گروه مورد استفاده قرار داده اند،

در  مورد موقعیت جغرافیایی آمل،‌ آب و هوا و دیگر ویژگیهای شهرستان آمل بیان شده است. سپس درباره درگیری های قبل از 6 بهمن، این که در کجا، به چه نحوی انجام شده توضیحاتی داده شد و بعد درگیری 22 آبان را تشریح کرده تا اینکه به حادثه 6 بهمن می رسد این حادثه را به طور مبسوط شرح داده بعد افرادی از این اتحادیه که فرار کردند شرح حال و چگونگی دستگیری شان را بعد از واقعه 6 بهمن بیان کرده و اعترافات بعضی از افرادی که دستگیر شدند را آورده شد.

بخش سوم کتاب در مورد مواضع و محاکمه است که در 16 عناوین زیر بیان گردید.

برخی از مواضع سازمان در قبال گروههای چپ از نگاه فرید سریع القلم، که در این قسمت به معرفی چند جریان از قبیل حزب رنجبران، سهند، کومله، توفان پرداخته است. در ادامه تحلیل علی کاید از تحولات پس از پیروزی انقلاب اسلامی آمده که ایشان یکی از کادرهای اصلی اتحادیه ی کمونیست ها بوده و در تحلیل خود حوادث را از 22 بهمن 1357 تا 30 خرداد تحلیل که در کتاب آمده است.

در ادامه مواضع اتحادیه در مورد برخی از مسائل سیاسی جامعه آمده که در مورد جنگ کردستان توضیحاتی ایراد شده است. در ادامه هم نظریات اتحادیه کمونیست ها را در مورد دولت موقت، سفارت امریکا، مجلس خبرگان، ریاست جمهوری بنی صدر، انقلاب فرهنگی، جنگ ایران و عراق، کودتای شورای انقلاب،‌30 خرداد و حرکت مسلحانه منافقین، امام و روحانیت، وضعیت فعلی چپ در جهان آورده شده است. در آخر این بخش هم نظر اتحادیه کمونیست ها درباره جمهوری اسلامی ایران از نظر فرید مطرح شد.

بخش چهارم که بخش آخر کتاب است در مورد اسناد است در این بخش به دادگاههایی که علیه کسانی که عضو اتحادیه کمونیست بودند. جلسات دادگاه آنان و موارد اتهام آنها بیان شده،‌شرح جلسات و توضیح دادستان و مجرمان مفصل بیان شده است. در قسمت آخر کتاب هم حدوداً 50 صفحه برگه بازجویی و صورتجلسه افراد مجرم به همراه تصویر در کتاب آمده است.

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی