حماسه ششم بهمن آمل را باید نقطه عطفی در تاریخ انقلاب نامید که با مقاومت مردم، طرح های کمونیستی، پس از ناکام ماندن در تهران، در آمل نیز ناکام ماندند و به جرات می توان گفت چنین مقاومتی، باعث تقویت نهال نوپای انقلاب اسلامی ایران شد.
شکست عظیم منافقین و درس بزرگی که به آن ها داده شد، برای همیشه در تاریخ این مرز و بوم جاودانه گردید.
در آن روز حماسی مردم آمل ظرف مدت 10 ساعت چشم فتنه را کور کردند و با سرکوب کردن منافقین، خاطره ای به یادماندنی، از خود به یادگار گذاشتند.
مردم آمل با اهدای چهل شهید به انقلاب آیه ی 142 سوره اعراف را به تصویر کشیدند که می فرماید:
«وَ وَعَدنا مُوسَی ثَلاثِینَ لَیلَه وَ اَتمَمنَاهَا بِعَشر »
«و ما به موسی سی شب وعده دادیم و چون پایان یافت، ده شب دیگر به آن افزودیم تا آنکه زمان وعده به چهل شب کامل شد. »
و تقدیر چنین بود که حتما تعداد شهدا عدد 40شود، تااین تجلی اخلاص و شجاعت به اکمال برسد و انقلاب اسلامی را بیمه نماید.
و بی جهت نبود که حضرت امام خمینی رحمت الله علیه در وصیتنامه خود، از مردم آمل یاد کردند و اشاره داشتند که ما باید از شهر آمل و مردم آمل تشکر کنیم، دیدید که مردم آمل چه بر روز آنان آوردند و...
با نگاهی گذرا به تاریخچه حماسه ششم بهمن آمل سال 60 می توان این احساس را در ذهن متبادر کرد که خلق این حماسه بی بدیل سبب شد تا بسیاری از توطئه ها و ترفندهای شوم گروهک های کمونیستی و منافقان در آمل نقش بر آب شود.
حصار هزار سنگر در این شهرستان برای جلوگیری از ورود اجانب، بیگانگان و کمونیست هایی که قصد داشتند اهداف شوم اجرا نشده پایتخت را در شهرستانهای کشور اجرا کنند بی بدیل و وصف ناشدنی است.
نگاهی گذرا به سال های آغازین پس از پیروزی انقلاب یعنی در اوایل سال 60 نشانگر نقش موثر و ارزنده مردمان خطه مازندران، خصوصا آمل، در شکل گیری و ماندگاری انقلاب اسلامی است. چرا که این روز در وصیت نامه الهی سیاسی معمار کبیر انقلاب درج شده و مقام معظم رهبری نیز رشادت های شهدا و جانبازان آمل را ارج نهاده اند.
حماسه آمل که در نوع خود بی نظیر است، می تواند هم تراز حماسه هایی چون قیام مردم قم و تبریز قرار گیرد و به عنوان یکی از موفقیت های ملت مقاوم ایران پس از پیروزی انقلاب از آن یاد شود.
یاد و خاطره حماسه خونین مردم آمل گرامی باد.